Συμβουλευτική Υποστήριξη

articles-pistofidis-small  Γεώργιος Πιστοφίδης
 MB. BS. FRCOG
 Χειρουργός Γυναικολόγος

sumbouleutikh-yposthrixhΌταν το ζευγάρι αρχίσει πρόγραμμα εξωσωματικής γονιμοποίησης πρέπει να έχει πάρει από μόνο του την απόφαση χωρίς να έχει επηρεαστεί ή πιεστεί από το συγγενικό και κοινωνικό του περιβάλλον. Η απόκτηση ενός παιδιού αφορά μόνο το ίδιο το ζευγάρι. Η οικογένεια και το κοινωνικό περιβάλλον δεν πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς αυτό θα επιφέρει πρόσθετο άγχος. Οι συχνές ερωτήσεις για την πορεία του προγράμματος αλλά και για το τελικό αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας κάνει τη γυναίκα να αισθάνεται μία υποχρέωση δικαιολογίας προς αυτούς.

Ο ρόλος του συζύγου είναι ο ποιο σημαντικός. Οφείλει να συμμετέχει προσωπικά στην ιατρική πλευρά του προγράμματος. Η εμψύχωση της συζύγου του αποτελεί σημαντικό γεγονός για τη θετική έκβαση της προσπάθειας. Ο ίδιος θα την απενοχοποιήσει και θα την στηρίζει ηθικά.

Η φαρμακευτική αγωγή που θα χορηγηθεί στη γυναίκα θα πρέπει να είναι απολύτως κατανοητή σε αυτή και το σύντροφό της. Καλό θα είναι αν δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι να εφαρμόζεται σε μία χρονική περίοδο όπου το εργασιακό πρόγραμμα να μην είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο. Η γνώση του χρονοδιαγράμματος που χρειάζεται μέχρι την εμβρυομεταφορά βοηθά πολύ για την ήρεμη και χωρίς άγχος αντιμετώπιση της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η ήρεμη σωματική άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή επίσης βοηθούν σημαντικά στην ψυχολογία. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δεν πρέπει να διασταυρώνετε τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται από το γυναικολόγο σας με αυτή που ακολούθησε μία άλλη γνωστή σας γυναίκα. Κάθε γυναίκα έχει το δικό της ιατρικό ιστορικό. Αν εμπιστεύεται το δικό της γυναικολόγο ακολουθεί της οδηγίες του πιστά και χωρίς αμφιβολίες. Η ύπαρξη αμφιβολιών στη διάρκεια του προγράμματος, αγχώνει το ζευγάρι υπερβολικά.

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr