Ωοληψία

articles-pistofidis-small  Γεώργιος Πιστοφίδης
 MB. BS. FRCOG
 Χειρουργός Γυναικολόγος

wolhpsia-2Τρανταέξι ώρες μετά την ένεση χοριακής γοναδοτροφίνης π.χ. Pregnyl, η οποία προκαλεί την τελική ωρίμανση των ωαρίων, η γυναίκα είναι έτοιμη για την ωολυψία. Η λήψη των ωαρίων γίνεται στο χειρουργείο κάτω από ελαφριά ύπνωση (μέθη) και διαρκεί λίγα λεπτά. Πραγματοποιείται διακολπικά με τη βοήθεια υπερήχου που επιτρέπει  στο γιατρό να βλέπει τα ωοθηλάκια σε κάθε ωοθήκη και με μία ειδική λεπτή βελόνη γίνεται αναρρόφηση του περιεχόμενου των ωοθυλακίων που εμπεριέχουν τα ώριμα ωάρια.

Το ωοθηλακικό υγρό που συλλέγεται και ελέγχεται κάτω από το μικροσκόπιο από τον/την εμβρυολόγο. Τα ωάρια εντοπίζονται, συλλέγονται και μεταφέρονται σε ειδικά τρυβλία (‘πιατάκια’ εργαστηρίου) που περιέχουν καλλιεργητικό υγρό. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε ειδικούς επωαστές στις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας, pH κλπ, δηλαδή, διατηρούνται όπως ακριβώς θα ήταν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Αναμένοντας το επόμενο βήμα που είναι η γονιμοποίηση.

Μετά την ωοληψία, η γυναίκα ξεκουράζεται για λίγο πριν πάει στο σπίτι. Συνήθως δε νιώθει πόνο, αλλά εάν χρειαστεί, μπορεί να πάρει ένα παυσίπονο, π.χ. παρακεταμόλη.

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr