Καλλιέργια εμβρύων

articles-pistofidis-small  Γεώργιος Πιστοφίδης
 MB. BS. FRCOG
 Χειρουργός Γυναικολόγος

Η γονιμοποίηση και η καλλιέργεια των εμβρύων μέχρι την εμβρυομεταφορά γίνεται στο εμβρυολογικό εργαστήριο σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που επικρατούν στη μήτρα κατά τη φυσική σύλληψη.

kalliergeia-embrywn-new

Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη συνένωση ενός ωαρίου με ένα σπερματοζωάριο, παρατηρούνται στο ωάριο 2 προπυρήνες. Αυτό υποδηλώνει την επίτευξη γονιμοποίησης. Ο ένα προπυρήνας εμπεριέχει το DNA του ωαρίου και ο άλλος το DNA του σπερματοζωαρίου. Οι δύο αυτοί προπυρήνες στη συνέχεια συνενώνονται και ακολουθεί η κυτταρική διαίρεση από 1 σε 2 κύτταρα (βλαστομερίδια) κατά την πρώτη ημέρα. Ο αριθμός των κυττάρων του εμβρύου την 2η ημέρα είναι δύο έως τέσσερα κύτταρα ενώ την 3η ημέρα είναι από έξι έως δέκα κύτταρα. Την 4η ημέρα το έμβρυο αποτελείται από 16-64 κύτταρα και ονομάζεται μορίδιο και την 5η ημέρα βλαστοκύστη (60-100 κύτταρα) όπου στο στάδιο αυτό διαφοροποιείται πλέον το έμβρυο σε ομάδες κυττάρων, την εμβρυοβλάστη στο εσωτερικό και την τροφοβλάστη στο εξωτερικό. Η εμβρυοβλάστη είναι μια μάζα κυττάρων από την οποία θα αναπτυχθεί το έμβρυο, ενώ η τροφοβλάστη είναι το εξωτερικό περίβλημα που θα σχηματίσει τον πλακούντα.

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr