Ποιότητα Εμβρύων

articles-pistofidis-small  Γεώργιος Πιστοφίδης
 MB. BS. FRCOG
 Χειρουργός Γυναικολόγος

poiothta-embrywnΗ εμβυομεταφορά πραγματοποιείται κατά την 2η-3η ή την 5η μέρα μετά την ωολυψία. Πριν την εμβρυομεταφορά, οι εμβρυολόγοι αξιολογούν τα έμβρυα με βάση διεθνείς κανονισμούς για την εξωσωματική γονιμοποίηση. Σε αυτή τη φάση ενημερώνουν τα ζευγάρια για την «ποιότητα των εμβρύων», που μπορεί να είναι «άριστη», «καλή», «μέτρια» ή «κακή». Αυτός ο χαρακτηρισμός των εμβρύων έχει σχέση με την πιθανότητα επίτευξης κύησης και δεν αφορά την υγεία του μωρού που θα γεννηθεί.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα των εμβρύων:

  • Το γενετικό υλικό των εμβρύων: αν το ωάριο ή το σπερματοζωάριο παρουσιάζουν προβλήματα στο γενετικό τους υλικό (DNA, χρωμοσώματα), τότε και το έμβρυο «κουβαλάει» τα προβλήματα αυτά.
  • Το πρωτόκολλο διέγερσης ωορρηξίας: η κλινική παρακολούθηση της πορείας της διέγερσης των ωοθηκών και η εκτίμηση της σωστής χρονικής στιγμής για την ωοληψία.
  • Η ποιότητα του εμβρυολογικού εργαστηρίου: η ποιότητα των εμβρύων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο λειτουργίας του εμβρυολογικού εργαστηρίου και την ποιότητα της όλης διαδικασίας (ωοληψία, γονιμοποίηση, καλλιέργεια εμβρύων).

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr