Πολύδημες Κυήσεις

polydhmes-kuhseisΟ σύγχρονος τρόπος ζωής απαιτεί από την γυναίκα να ικανοποιεί διαφορετικούς ρόλους και να έχει πολλαπλές υποχρεώσεις. Συνήθως όμως, αυτή η υπερ-δημιουργικότητα αποδίδει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία της γυναίκας και κυρίως στην γονιμότητα της.

Οι περισσότερες από τις γυναίκες καθυστερούν την αναπαραγωγή και καταλήγουν να την αναζητούν όταν βιολογικά πια είναι αργά.  Όταν, δηλαδή, τα ωοθηκικά της αποθέματα είναι μειωμένα. Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι άντρες, με την μόνη διαφορά ότι εκείνοι εμφανίζουν επιπτώσεις στην ποιότητα του παραγόμενου σπέρματος. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η υπογονιμότητα των ζευγαριών που ταλανίζει εκατομμύρια ανθρώπους κυρίως στον δυτικό κόσμο.

Λύση για το παραπάνω αρνητικό αποτέλεσμα αποτελούν οι σύγχρονες μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Ιατροί και ζευγάρια συνεργάζονται στενά ώστε εκεί που εξαντλείται η φύση, να εισέρχεται το ανθρώπινο χέρι. Έτσι, εκατομμύρια παιδιά έχουν γεννηθεί με τις μεθόδους αυτές και αντίστοιχα ζευγάρια έχουν επιτύχει το υπέρτατο αγαθό της τεκνοποίησης.

Πολλές από τις κυήσεις που επιτυγχάνονται με μεθόδους υποβοήθησης, καταλήγουν στις πολύδημες κυήσεις, δηλαδή την ταυτόχρονη ανάπτυξη δύο ή περισσοτέρων εμβρύων στην διάρκεια μιας εγκυμοσύνης. Δίδυμες και τρίδυμες είναι οι συχνότερα αποδεκτές με κύρια πλειοψηφία τις δίδυμες. Στόχος των ιατρών αναπαραγωγής είναι η αποφυγή τους και τούτο διότι αποτελούν κυήσεις υψηλού κινδύνου για μαιευτικά προβλήματα. Πρόωρος τοκετός, σακχαρώδης διαβήτης κύησης, συνεχής κλινοστατισμός, αιμορραγίες και ελλειποβαρή νεογνά είναι μερικές επιπλοκές που συνδυάζονται με τις πολύδημες κυήσεις σε συχνότερο βαθμό.

Στο ιατρείο μας παρακολουθούμε συχνά πολύδυμες κυήσεις και θεωρούμαστε ομάδα με ισχυρή εμπειρία σε τέτοιου είδους εγκυμοσύνες. Δεν αποτελούν μειονότητα και έχουν επιτυχή αποτέλεσμα εφόσον το μεγαλύτερο ποσοστό γεννά τελειόμηνα υγιή νεογνά.

Λόγω της ιδιαιτερότητας και της βαρύτητας της κύησης επιβάλλεται ο συχνός έλεγχος, η απόλυτη ξεκούραση της κυοφορούσας, η λήψη βιταμινών σε ενισχυμένη ποσότητα, ίσως, ακόμα και οι παρεμβάσεις του θεράποντα ιατρού με την τοποθέτηση περίδεσης τραχήλου. Πολλές δίδυμες ή τρίδυμες κυήσεις εμφανίζουν μια φυσική ανεπάρκεια τραχήλου εφόσον το βάρος που του εξασκείται από το δύο ή τρία έμβρυα είναι δυσανάλογο με τις εβδομάδες της κύησης.

Στον αντίποδα των δυσκολιών όμως, το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει το ζευγάρι και την υπεύθυνη ομάδα παρακολούθησης όταν οι γονείς αποχωρούν από την μαιευτική κλινική με δύο ή τρία υγιή νεογνά. Η χαρά της κυοφορίας επί δύο!

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr