Ανωμαλίες Περιόδου

articles-pistofidis-small  Γεώργιος Πιστοφίδης
 MB. BS. FRCOG
 Χειρουργός Γυναικολόγος

anwmalies-periodouΗ έμμηνος ρήση είναι συνήθως σταθερή κάθε 28 ημέρες. Διακυμάνσεις τύπου 22 εώς 35 ημέρες είναι αρκετά συνηθισμένες και φυσιολογικές. Πολλές γυναίκες όμως βιώνουν και διάφορες άλλες ανωμαλίες που στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι και αυτές φυσιολογικές. 

Τέτοιες ανωμαλίες είναι μέσο κυκλική αιμορραγία, προ  η μετά εμμηνορρησιακή αιμορραγία (δηλαδή αίμα προ η μετά της περιόδου) και παρατεταμένες αιμορραγίες που συνήθως συμπίπτουν με προ κλιμακτηρικές ανωμαλίες. Εφόσον αποκλεισθεί παθολογία της μήτρας όπως πολύποδας, ινομύωμα ή ωοθηκικές κύστεις, οι ανωμαλίες αυτές ονομάζονται λειτουργικές αιμορραγικές και θεωρούνται φυσιολογικές.

Σε κάποιες περιπτώσεις περαιτέρω έλεγχος της μήτρας με μια ενδοσκοπική μέθοδο που λέγεται «υστεροσκόπηση», είναι κατάλληλη. 

Η υστεροσκοπησή ειναι ένας οπτικός έλεγχος της ενδομήτριας κοιλότητας που έχει και την δυνατότητα λήψης βιοψιών. Συνήθως γίνεται σε κλινική υπό μέθη (ελαφρά αναισθησία), είναι τελείως ανώδυνη και η γυναίκα επιστρέφει σπίτι της λίγη ώρα μετά την επέμβαση.

Ανωμαλίες περιόδου σπάνια χρειάζονται θεραπεία διότι στις περισσότερες περιπτώσεις επιστρέφουν στο φυσιολογικό από μόνες τους. Στις σπάνιες περιπτώσεις που επιμένουν, το αντισυλληπτικό χάπι ή θεραπεία με προγεστερονικά σκευάσματα από το στόμα, λύνουν το πρόβλημα. Ανάμεσα στα θεραπευτικά σκευάσματα υπάρχει και το σπιράλ αργής αποδέσμευσης προγεστερόνης που επίσης βοηθάει στην μείωση των μητρορραγιών. Αυτό τοποθετείται με ελαφρά αναισθησία και η διάρκεια του είναι περίπου τέσσερα χρόνια.

  •  

     

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr