Τεστ εγκυμοσύνης

test-egkumosynhsΤο εύλογο διάστημα που οφείλει να περιμένει η γυναίκα για να υποβληθεί σε test κυήσεως, είναι οι δύο εβδομάδες μετά το πέρας την αναμενόμενης ημερομηνίας περιόδου. Το ορθότερο test κυήσεως είναι η εξέταση με την λήψη αίματος όπου αποτυπώνονται οι μονάδες της χοριακής γοναδοτροπίνης (βHCG). Η  ορμόνη αυτή εκκρίνεται από τον πλακούντα αμέσως μετά την εμφύτευση του εμβρύου. Η αύξηση της επιτελείται γραμμικά με την πρόοδο της κύησης μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου όπου στην συνέχεια υποχωρεί.

Όταν οι μονάδες είναι πάνω από το όριο των 10, τότε θεωρείται ότι υπάρχει σύλληψη και πρόοδος κύησης. Συνήθως όμως , αν το test, εκτελεστεί δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία αναμονής περιόδου, τότε οι μονάδες θα είναι πάνω από 2.000 έτσι ώστε να είναι εφικτή η υπερηχογραφική ανεύρεση της κύησης. Πολλές γυναίκες αδημονούν για το αποτέλεσμα και υποβάλλονται νωρίς σε ένα test χοριακής το οποίο δεν δίνει σαφή απάντηση. Κρίσιμης σημασίας, επομένως, ο χρόνος στον οποίο αναζητούμε την βεβαίωση της κύησης!

Το τεστ είναι θετικό! Τι πρέπει να κάνω;

Στην ιδανική περίπτωση που το test θεωρηθεί θετικό, η γυναίκα οφείλει να τροποποιήσει τις διατροφικές συνήθειες (βλ. διαιτολόγιο κύησης) και να αποφύγει τυχόν βλαπτικές προς το κύημα συνήθειες.

Επικοινωνεί με την ομάδα που εμπιστεύεται για την παρακολούθηση της κύησής της, ώστε να καθοριστεί η ημερομηνία που θα υποβληθεί σε υπερηχογραφικό έλεγχο. Το υπερηχογράφημα είναι πάντοτε κολπικό και ποτέ κοιλιακό διότι σε μια αρχόμενη κύηση είναι αδύνατη η κοιλιακή οπτική προσέγγιση. Η κύηση  δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο από την χρήση του κολπικού υπερήχου.

Και να που μπορέσαμε να διακρίνουμε τον εμβρυικό σάκο με το αμνιακό υγρό και τον λεκιθικό ασκό. Πιθανή είναι και η όραση του κυήματος με την αρχόμενη καρδιακή λειτουργία. Μετά από την διαπίστωση της καρδιακής λειτουργίας επιβεβαιώνεται η κύηση!

Στο στάδιο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στις γυναίκες που αδημονούν, σε εκείνες που απαιτούν απάντηση για την πορεία της κύησης πρώιμα, σε όλες εκείνες που λαχταρούν την κύηση. Η συμβουλή που θα σας δώσω είναι η ΥΠΟΜΟΝΗ. Στην προσπάθεια σας να αποκτήσετε κυοφορία, προβαίνετε, άθελα, σε άσκοπες κινήσεις οι οποίες δεν απαντούν, δημιουργούν σύγχυση  και έξοδα. ΜΗΝ υποβάλλεστε σε test κυήσεως αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες από την αναμενόμενη ημερομηνία περιόδου. ΜΗΝ υποβάλλεστε σε υπερηχογράφημα αν δεν έχετε τουλάχιστον 2.000 μονάδες χοριακή. Οι πρόωρες κινήσεις, θα οδηγήσουν σε περιττό άγχος και αγωνία χωρίς απάντηση.

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr