Συγγενείς Ανωμαλίες

articles-pistofidis-small  Γεώργιος Πιστοφίδης
 MB. BS. FRCOG
 Χειρουργός Γυναικολόγος

sygkeneis-anwmalies--teaserΗ μήτρα δημιουργείται στο θηλυκό έμβρυο κατά την 6η με 8η εβδομάδα κύησης. Η μήτρα αρχικά αποτελείται από δυο ξεχωριστά γενετικά τμήματα σε σχήμα σωλήνα, που ενώνονται καθώς, μεγαλώνοντας το έμβρυο, πλησιάζουν προς το κέντρο του σώματος. Αν η ένωση δεν είναι πλήρης τότε η μήτρα, αντί να έχει ένα ενιαίο σχήμα, είναι διχοτομημένη σε διάφορες θέσεις. Οι ανωμαλίες αυτές μπορεί να αφορούν μόνον τον πυθμένα της μήτρας, που είναι και οι πιο συνήθεις (διάφραγμα η δίκερος μήτρα) ή να διχοτομούν την μήτρα εντελώς δηλαδή δημιουργώντας στην ουσία δυο μήτρες (διδελφύς μήτρα).

Κάποιες από αυτές τις συγγενείς ανωμαλίες, όπως η δίκερος μήτρα ή η μήτρα με διάφραγμα, ενοχοποιούνται για αποβολές. Η διόρθωση αυτών των ανωμάλων είναι πλέον απλή και γίνεται με στεροσκοπική επέμβαση.

Κάποιες ανωμαλίες πάλι, όπως η διδελφύς μήτρα ή η μονόκερος μήτρα, συμπεριφέρονται ως φυσιολογικές μήτρες και δεν χρειάζονται επέμβαση. Πολλές φορές, αυτές οι γενετικές ανωμαλίες συνοδεύονται και από παρόμοιες ανωμαλίες του ουροποιητικού συστήματος, δηλαδή, μετατόπιση των νεφρών, διπλών ουρητήρων ή και πλήρη έλλειψη του ενός εκ των δυο νεφρών! Γι τον λόγο αυτόν όταν παρατηρούνται συγγενείς ανωμαλίες της μήτρας καλόν είναι να ελέγχουμε και την ακεραιότητα του ουροποιητικού συστήματος.

  •  

     

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr