3 στα 10 ζευγάρια μπορούν να συλλάβουν με φυσικό τρόπο ύστερα από αποτυχημένες εξωσωματικές

22 Οκτ. 2016

couple holding delicate newborn

Ευχάριστα είναι τα νέα ακόμα και για τα ζευγάρια που δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν παιδί ύστερα από εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η επιτυχία των θεραπειών εξωσωματικής γονιμοποίησης εξαρτάται κυρίως από την ηλικία της γυναίκας, το ιστορικό της, το ορμονικό της προφίλ, την ποιότητα του σπέρματος αλλά και από άλλους παράγοντες που κάποιες φορές δεν γνωρίζουμε.

Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν ένα μικρό ποσοστό ζευγαριών δεν καταφέρνουν να αποκτήσουν παιδί ύστερα από αυτές τις θεραπείες. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, το 29% των ζευγαριών που δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση καταφέρνουν να συλλάβουν με φυσικό τρόπο μετα την διακοπή των θεραπειών! Η παραπάνω μελέτη έγινε στην Αγγλία και έλαβαν μέρος 403 ζευγάρια που είχαν κάνει θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Τα 96 από αυτά τα ζευγάρια δεν είχαν κατάφεραν να αποκτήσουν παιδί. Από αυτά τα ζευγάρια τα 34 απέκτησαν τελικά παιδί με φυσική σύλληψη μετα το τέλος των θεραπειών. Παιδί επίσης με φυσική σύλληψη απέκτησαν και 84 ζευγάρια που είχαν αποκτήσει το 1ο τους παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση. Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Dr. Samuel Marcus "Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της εξωσωματικής γονιμοποίησης με ICSI ή με απλή IVF, υπάρχει περίπου 30% πιθανότητα φυσικής σύλληψης εντός 6 ετών από την διακοπή των θεραπειών με τους περισσότερους να συλλαμβάνουν τα πρώτα 2 χρόνια".

Πηγή: Medical News Today 25/07/2016

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr