Τεχνικές αφαίρεσης της βαριάς μορφής ενδομητρίωσης: tips and tricks

04 Μαρ. 2015

5th congress of gynecologic endoscopy

Η ενδομητρίωση μπορεί να επηρεάσει και αλλά όργανα στην γυναικεία πύελο πέραν των έσω γεννητικών οργάνων. Η μορφή αυτή ονομάζεται βαριά ενδομητρίωση η ενδομητρίωση 4ου σταδίου. Οι επεμβάσεις αυτές εκτελούνται πλέον μόνον λαπαροσκοπικά λόγω της ανώτερης οπτικής ανάλυσης αλλά και της ατραυματικής ιδιότητας αυτής της μεθόδου.

Παρόλα αυτά αποτελεί μια από τις δυσκολότερες γυναικολογικές επεμβάσεις καθότι απαιτεί πέραν των γυναικολογικών γνώσεων και γνώσεις ουρολογίας και γενικής χειρουργικής. Στην ομιλία ο κος Γ. Πιστοφίδης αναφέρθηκε σε ασφαλείς τεχνικές εξαίρετης της νόσου από τα έξω γεννητικά όργανα με σκοπό την διαφύλαξη της αναπαραγωγικής δυνατότητας του οργανισμού. Η ομιλία του κου Γ. Πιστοφίδη αποτελεί συνέχεια της παρουσίασης στο διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο "Μητερα" τον Δεκέμβριο του 2014.

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr