«Έξυπνη» εφαρμογή διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου εναλλακτικού αντισυλληπτικού

12 Σεπ. 2017

natural cycles

Μια νέα εφαρμογή για smartphones με το όνομα “Natural Cycles” εγκρίθηκε και επίσημα ως μέθοδος αντισύλληψης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εν λόγω εφαρμογή δεν είναι η μόνη διαθέσιμη εφαρμογή τηλεφώνου για την παρακολούθηση της γονιμότητας, αλλά η Natural Cycles είναι η πρώτη που πιστοποιείται επισήμως ως ιατρική συσκευή και επομένως ως αντισυλληπτικό.

Το app Natural Cycles, βασίζεται στη θερμοκρασία του σώματος για να καταγράψει τον γυναικείο κύκλο αλλά και σ' έναν αλγόριθμο για τη δημιουργία ημερολογίου, στο οποίο θα επισημαίνονται οι γόνιμες ημέρες. Ωστόσο, το ποσοστό επιτυχίας 93% που διεκδικεί το app βασίζεται μόνο σε δύο έρευνες, σε αντίθεση με άλλες μεθόδους αντισύλληψης που έχουν ερευνηθεί εδώ και δεκαετίες. Η Mary Jane Minkin, καθηγήτρια Μαιευτικής, Γυναικολογίας & Αναπαραγωγικών Επιστημών στην Ιατρική Σχολή του Yale προειδοποιεί ότι οι γυναίκες που ακολουθούν αυτή την μέθοδο αντισύλληψης πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές.

Η εφαρμογή, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω του Apple App Store και του Google Play Store με μηνιαία ή ετήσια χρέωση, ξεκίνησε το 2014 και τώρα έχει 300.000 χρήστες. Πρόκειται για μια νέα εκδοχή της παλαιάς μεθόδου οικογενειακού προγραμματισμού, όπου τα ζευγάρια είτε αποφεύγουν την επαφή είτε λαμβάνουν επιπρόσθετες προφυλάξεις τις ημέρες που η γυναίκα είναι γόνιμη.

Η εφαρμογή λειτουργεί επιτρέποντας σε μια γυναίκα να καθορίσει πόσο γόνιμή είναι και βασίζεται στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του σώματος της. Κατά την χρήση της εφαρμογής η γυναίκα μετρά κάθε πρωί τη θερμοκρασία της, εισαγάγει τα δεδομένα στην εφαρμογή και ενημερώνετε εάν είναι ασφαλές να έρθει σε επαφή ή όχι. Γενικά είναι μέθοδος που δημιουργεί εκνευρισμό και μόνιμη εξάρτηση από το θερμόμετρο, χωρίς πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα αντισύλληψης.

Ο Nathaniel DeNicola, επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας στη Σχολή Ιατρικής & Επιστήμης της Υγείας του Πανεπιστημίου George Washington, συμπληρώνει: «Τα ζευγάρια δεν πρέπει να υποθέτουν ότι αυτή η εφαρμογή ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή εντοπισμού γονιμότητας μπορεί να προσφέρει τόσο υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Για αυτό το επίπεδο εγγύησης, τα ζευγάρια πρέπει να χρησιμοποιούν πιο αξιόπιστες και αναστρέψιμες αντισυλληπτικές μεθόδους».

Πηγή: News Medical 08/08/2017

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr