Βίο-συνθετικά γενετικά κύτταρα από βλαστικά κύτταρα του δέρματος

24 Δεκ. 2014

Neo 24 12 2014

Ερευνητές στο Cambridge της Μεγάλης Βρετανίας, δημιούργησαν αρχέγονα γενετικά κύτταρα, καλλιεργώντας βλαστικά κύτταρα του δέρματος σε προσεχτικά ελεγμένες συνθήκες.

Κατά αυτόν τον τρόπο θα είναι εφικτή η κατασκευή γενετικών κυττάρων που θα αντιστοιχούν στους ασθενείς από όπου θα προέρχονται.

Στην συνέχεια αυτά τα κύτταρα θα επεξεργάζονται ώστε, περνώντας τα τελικά στάδια ωρίμανσης, να δίνουν πλήρως ώριμα γενετικά κύτταρα. Σε πρώτη φάση τα κύτταρα αυτά θα εγχύονται σε ωοθήκες ή όρχεις πειραματόζωων όπου θα παρατηρούν αν αυτά τα στάδια μπορούν να ολοκληρωθούν και σε ζωντανούς οργανισμούς. Στο μέλλον τέτοια συνθετικά κύτταρα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ασθενείς που θα υποβάλλονται σε θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ο Dr. Azimuth Surani είναι ο επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων στο Gurdon Institute του Cambridge, ο οποίος πιστεύει πως αυτή η έρευνα θα οδηγήσει όχι μόνον σε βελτιωμένη πιθανότητα απόκτησης παιδιών σε ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας, άλλα θα δώσει και απαντήσεις στην κατανόηση της γήρανσης των κυττάρων.

Τελικά η γνώση αυτή θα έχει και προεκτάσεις σε νέα χημικοθεραπευτικά φάρμακα για την θεραπεία του καρκίνου που θα σέβονται την υγεία των σπερματοζωαρίων.

Πηγή: The Guardian 24/12/2014

 

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr