Εξέταση αίματος διαγιγνώσκει τον καρκίνου του μαστού 5 χρόνια νωρίτερα

16 Απρ. 2015

breast cancer

Η έρευνα έρχεται από την Δανία και δείχνει πως ένα απλό τεστ αίματος ανακαλύπτει με ακρίβεια το 80% των ατόμων που θα εμφανίσουν καρκίνο στο στήθος, τουλάχιστον 5 χρόνια νωρίτερα. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα το μεγάλο χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε η νόσος να εξελιχθεί από υποκλινική σε κλινική μορφή!

Για να αντιληφθούμε την σημασία της εν λόγω εξέτασης, η μαστογραφία ανακαλύπτει τη νόσο με 75% επιτυχία αλλά μόνο σε ασθενείς που ήδη νοσήσει. Η νέα εξέταση ανακαλύπτει τον καρκίνο του μαστού πριν ακόμα εκδηλωθεί. Η τεχνική αυτή βασίζεται στην ανίχνευση των προϊόντων μεταβολισμού των καρκινικών κυττάρων που κυκλοφορούν στο αίμα της ασθενούς σε απειροελάχιστα επίπεδα. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό "Metabolomics" από το Danish Cancer Society. O καθηγητής Rasmus Bro, του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, θεωρεί την ανακάλυψη αυτή μια από τις μεγαλύτερες προόδους των τελευταίων ετών στην μάχη κατά του καρκίνου.

Πηγή: The Telegraph 16/04/2015

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr