Μπορούν να γεννηθούν μωρά από γονείς του ίδιου φύλλου;

23 Φεβ. 2015

shutterstock 12238366

Απίστευτο αλλά έγινε και αυτό... Επιστήμονες δημιούργησαν γεννητικά κύτταρα, δηλαδή ωάρια και σπερματοζωάρια από βλαστικά κύτταρα του δέρματος. Αυτό ανοίγει τον δρόμο ώστε άτομα ακόμα και του ίδιου φύλλου να τεκνοποιήσουν. Βεβαίως αυτή η ανακάλυψη, όπως και αυτή που δημοσιεύσαμε πριν μια περίπου εβδομάδα δηλαδή έμβρυα προερχόμενα από τρεις γονείς, αφήνει σοβαρά κοινωνικά-ηθικά ερωτήματα όπως τεκνοποίηση ανάμεσα σε ομοφυλοφιλικά ζευγάρια η ζευγάρια μεγάλων ηλικιών. Οι επιστήμονες βεβαίως εστιάζουν στην ουσιαστική πλευρά του επιτεύγματος και πιστεύουν πως η ανακάλυψη αυτή θα επιτρέψει σε άτομα που έπασχαν από σοβαρές ασθένειες μικρής ηλικίας, όπως λευχαιμία η καρκίνο όρχεων, να αποκτήσουν παιδιά.

Το επίτευγμα αυτό προέρχεται απο το έργο δυο μεγάλων κέντρων. Από το πανεπιστήμιο του Cambridge με επικεφαλής τον καθηγητή φυσιολογίας και αναπαραγωγής Azim Surani ο οποίος παρεμπιπτόντως συμμετείχε στην έρευνα που οδήγησε στην γέννα της Louise Brown, του πρώτου παιδιού από εξωσωματική γονιμοποίηση και του Weizman Institute of Science με επικεφαλής τον καθηγητή Jacob Hanna. Η περιγραφή των τεχνικών που οδήγησαν στην κατασκευή γεννητικών κυττάρων δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell. Ολοκληρώνοντας είναι πιθανόν τα πρώτα παιδιά από αυτές τις μεθόδους να γεννηθούν σε δυο περίπου χρόνια από τώρα!

Πηγή: The Sunday Times 22/02/2015

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr