Τα εμβόλια μειώνουν τις εισαγωγές και τους θανάτους στη Μ. Βρετανία

18 Φεβ. 2021

covid vaccine UK

Σύμφωνα με τους Times, η σύγκριση της κατάστασης υγείας ηλικιωμένων πολιτών που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με την υγεία εκείνων που δεν το έχουν κάνει δείχνει ότι το εμβόλιο πράγματι μειώνει εισαγωγές και θανάτους.

Ορισμένες από τις σχετικές πρώτες αναλύσεις δείχνουν ότι το ποσοστό επί του συνόλου των θανάτων ασθενών Covid-19 που αφορά πολίτες άνω των 80 ετών, δηλαδή άτομα που έκαναν από τους πρώτους το εμβόλιο, έχει μειωθεί σημαντικά.

Άλλη μελέτη που επικαλείται η εφημερίδα, η οποία βασίζεται σε διαγνωστικά τεστ σε μέλη υγειονομικού προσωπικού για να διαπιστωθούν μη συμπτωματικές λοιμώξεις, επίσης έχει αρχίσει να δείχνει μείωση της μετάδοσης του ιού λόγω των εμβολιασμών.

Μιλώντας στο Times Radio ο Υφυπουργός Υγείας Nadhim Zahawi επιβεβαίωσε ότι τα πρώτα συγκριτικά στοιχεία είναι ενθαρρυντικά. Κυβερνητικές πηγές τόνισαν στους Times, ωστόσο, ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι «πολύ προκαταρκτικά» και ότι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer που έχει αρχίσει να χορηγείται από τις αρχές Δεκεμβρίου και όχι τόσο πολύ στο εμβόλιο της AstraZeneca που άρχισε να χρησιμοποιείται έναν μήνα αργότερα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης υπολόγιζε ότι η μείωση της μετάδοσης του ιού μετά από τον εμβολιασμό είναι της τάξης των δύο τρίτων.

Ήδη στη Μ. Βρετανία έχουν χορηγηθεί 15,3 εκατομμύρια πρώτες δόσεις εμβολίων στους πολίτες των πρώτων τεσσάρων κατηγοριών προτεραιότητας. Η εκτίμηση αυτή προκύπτει από τις αναφορές στο πρόγραμμα προμήθειας δόσεων από την Pfizer και την AstraZeneca, σύμφωνα με τις οποίες από το Μάρτιο θα διπλασιαστεί η διαθέσιμη ποσότητα των παραγόμενων δόσεων.

Πηγή: The Sunday Times 16/02/2021

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr