Έρευνα: Η παρατεταμένη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θνησιγένειας

24 Νοε. 2019

pregnant women

Όσο πιο μεγάλη διάρκεια έχει μια εγκυμοσύνη, τόσο πιο υψηλή είναι η πιθανότητα θνησιγένειας. Με κάθε πρόσθετη εβδομάδα που η εγκυμοσύνη συνεχίζεται μετά την 41η, ο κίνδυνος θνησιγένειας αυξάνεται, όπως αποκαλύπτει μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

Εάν μια γυναίκα στη Μ. Βρετανία δεν γεννήσει μετά από 41 εβδομάδες εγκυμοσύνης προκαλείτε τεχνητός τοκετός. Οι περισσότερες διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές συνιστούν την πρόκληση τεχνητού τοκετού μεταξύ της 41ης και 42ης εβδομάδας κύησης αλλά δεν υπάρχει σαφής οδηγία για το πότε.

Η έρευνα στη Σουηδία είχε ως στόχο να συγκρίνει ποια ήταν η καλύτερη προσέγγιση σε 2.760 μητέρες και τα μωρά τους. Σε γενικές γραμμές, η έρευνα υποστηρίζει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος επιπλοκών όταν η εγκυμοσύνη συνεχίζεται πέραν των 40 εβδομάδων.

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από τη σουηδική κυβέρνηση και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή (RCT) και συνήθως είναι ο καλύτερος τρόπος για να συγκριθούν 2 τύποι θεραπείας.

Η μελέτη διεξήχθη σε 14 νοσοκομεία στη Σουηδία μεταξύ 2016 και 2018.

Πηγή: The Sunday Times 21/11/2019

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr