Απομακρύνετε τα παιδιά από τις οθόνες μια ώρα πριν τον ύπνο

07 Ιαν. 2019

children screen time

Οι οθόνες μπορούν υπό προϋποθέσεις να είναι ασφαλείς για τα παιδιά, υποστηρίζουν τα μέλη του Royal College of Pediatrics and Child Health (RCPCH) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που εκδόθηκαν για τα παιδιά μέχρι 18 ετών, υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις για βλαπτική επίπτωση της οθόνης στην παιδική υγεία.

Το συμπέρασμα, φυσικά, αφορά την οθόνη καθαυτή και όχι το περιεχόμενο που προβάλλεται σε αυτή. Επιπλέον, οι οδηγίες αναφέρουν πώς η ασφάλεια προϋποθέτει ότι η ενασχόληση με ηλεκτρονικές συσκευές δεν «κλέβει» χρόνο από τον ύπνο, τη σωματική δραστηριότητα και τις οικογενειακές στιγμές των παιδιών. Κι ενώ δεν ορίζεται σαφές χρονικό όριο, αναφέρεται ρητά πως η επαφή με οποιαδήποτε οθόνη πρέπει να σταματά τουλάχιστον μια ώρα πριν το βραδινό ύπνο.

Ωστόσο, οι παιδίατροι καλούν τους γονείς να απαντήσουν σε ορισμένα ερωτήματα προς τους γονείς, ώστε να καταλάβουν πόσο οι συσκευές επηρεάζουν την οικογενειακή ζωή τους:

  • Θεωρείτε ότι ο χρόνος που περνούν τα παιδιά σας μπροστά σε μια οθόνη είναι «υπό έλεγχο»;
  • Οι συσκευές επηρεάζουν τις οικογενειακές σας δραστηριότητες;
  • Οι συσκευές επηρεάζουν τον βραδινό ύπνο των παιδιών;
  • Ελέγχετε τι τρώνε τα παιδιά όσο βρίσκονται μπροστά από μια οθόνη;

«Με τις απαντήσεις, δεν έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε τύψεις στους γονείς, αλλά να τους κάνουμε να αντιληφθούν τη σημασία του να τηρείται το μέτρο», δήλωσε στο BBC ο Dr. Max Davie, στέλεχος του Κολλεγίου.

Οι παιδίατροι προτείνουν στους γονείς να διαπραγματευτούν με παιδιά τους το καθημερινό χρονικό όριο ενασχόλησης με ηλεκτρονικές συσκευές, ανάλογα με τις ανάγκες και τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους.

Πηγή: The Times 04/01/2019

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr