Επίτευγμα «ορόσημο» για την εξέλιξη της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

29 Μαϊ. 2016

ivf sperm injection

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης επιτεύχθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Cambridge και Rockefeller University στην Νέα Υόρκη. Ερευνητές κατάφεραν για πρώτη φορά να αναπτύξουν έμβρυα 14 ημερών στο εργαστήριο!

Αυτό που συνέβαινε μέχρι πολύ πρόσφατα ήταν η ανάπτυξη των εμβρύων στο εργαστήριο έως και 5 ημέρες από την γονιμοποίηση των ωαρίων. Οι γνώσεις μας για την διαδικασία της εμφύτευσης του εμβρύου στο ενδομήτριο που ακολουθεί μετά τις πρώτες 5 ημέρες είναι περιορισμένες, ενώ η αποτυχία εμφύτευσης είναι ένας από τους πιο συχνούς λόγους αποτυχίας των θεραπειών εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη οι ερευνητές θα είναι πλέον σε θέση να μελετήσουν τι συμβαίνει στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης του εμβρύου και ίσως να καθορίσουν γιατί κάποια ζευγάρια δυσκολεύονται τόσο πολύ να αποκτήσουν ένα παιδί.

Αυτή η εξέλιξη θα δώσει την δυνατότητα ανάπτυξης νέων τεχνικών στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης με σκοπό την αποφυγή αποβολών νωρίς στην εγκυμοσύνη. Επίσης αποτελεί και μια πρόκληση για το επιστημονικό και μη κοινό σε ηθικό και νομικό επίπεδο.

Δημόσιος διάλογος έχει ήδη ξεκινήσει σχετικά με την νομιμότητα της ανάπτυξης εμβρύων και πέραν των 14 ημερών ώστε να αποκτήσουμε περισσότερες πληροφορίες για την υγεία των εμβρύων. Ο αντιπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Αγγλία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πλάνα αλλαγής του ορίου των 14 ημερών που ισχύει έως σήμερα.

Εν αναμονή των εξελίξεων!

Πηγή: The Independent 04/05/2016

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr