Η «ψεύτικη» αλλεργία στην πενικιλίνη αυξάνει την απειλή των υπερμικροβίων για εκατομμύρια ασθενείς

01 Οκτ. 2018

penicillin

Εκατομμύρια άνθρωποι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από υπερμικρόβια (superbugs) επειδή λανθασμένα νομίζουν ότι είναι αλλεργικοί στην πενικιλίνη.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Αριστείας στην Περίθαλψη (NICE), περισσότεροι από εννέα στους δέκα που πιστεύουν ότι είναι αλλεργικοί, στην πραγματικότητα δεν είναι και έχουν 69% περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από ανθεκτικό στην μεθικιλλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκο (MRSA).

To ινστιτούτο συμβουλεύει τους γιατρούς και τις νοσοκόμες, να διπλό-ελέγχουν το ιατρικό ιστορικό των ασθενών ότι η αλλεργία στην πενικιλίνη είναι αληθινή, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι παρέχουν την καλύτερη θεραπεία.

Ο Prof. Gillian Leng, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου, δήλωσε: «Πολλοί ασθενείς πιστεύουν λανθασμένα ότι είναι αλλεργικοί στην πενικιλίνη επειδή όταν ήταν παιδιά εμφάνισαν ένα αλλεργικό εξάνθημα, οι γονείς τους είπαν ότι είναι αλλεργικοί και αυτό παρέμεινε στο ιατρικό ιστορικό τους για δεκαετίες. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από τη διάγνωση της αληθινής αλλεργίας στην πενικιλίνη. Η αλλεργία στην πενικιλίνη μπορεί να προκαλέσει αναφυλακτική αντίδραση ή καταπληξία απειλητική για τη ζωή των ασθενών. Εάν οι επαγγελματίες υγείας χρησιμοποιούσαν τις οδηγίες του Ινστιτούτου για το σωστό εντοπισμό της αλλεργίας θα μπορούσε να προληφθεί η εξάπλωση του MRSA και να περιοριστεί η μικροβιακή αντοχή του».

Σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες το 95% των ανθρώπων με ιστορικό αλλεργίας δεν είναι αλλεργικοί στην ενήλικη ζωή τους επειδή έχουν ξεπεράσει την ευαισθησία που είχαν στην παιδική ηλικία.

Ο Kimberly Blumenthal, επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε: «Εάν εξεταστούν από αλλεργιολόγο όλοι οι ασθενείς με ιατρικό ιστορικό αλλεργίας θα διαπιστώσουμε ότι πάνω από το 95% δεν είναι αλλεργικοί».

Πηγή: The Times 25/09/2018

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr