Γεννήθηκε και δεύτερο μωρό με «εξωσωματική των τριών γονέων»

19 Ιαν. 2017

baby feet

Ενα ζευγάρι στην Ουκρανία που αντιμετώπιζε προβλήματα γονιμότητας απέκτησε παιδί με μια μέθοδο εξωσωματικής από την οποία προκύπτει ένα «παιδί με τρεις γονείς», γράφει το BBC. Ουκρανοί γιατροί χρησιμοποίησαν μια πρωτοποριακή μέθοδο με την οποία τα παιδιά έχουν DNA από τους βιολογικούς γονείς τους και, σε μικρό ποσοστό, από μία δότρια ωαρίων.

Το μωρό γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου και είναι το δεύτερο παιδί στον κόσμο που γεννιέται με εξωσωματική γονιμοποίηση με γενετικό υλικό από τρεις γονείς και το πρώτο που γεννιέται με την πειραματική τεχνική της προπυρηνικής μεταφοράς.

Η λύση των «τριών γονέων» έχει αναπτυχθεί για να βοηθήσει τις γυναίκες με ελαττωματικά μιτοχόνδρια κυττάρων, οι οποίες κινδυνεύουν να κληροδοτήσουν στα παιδιά τους γενετικές μιτοχονδριακές παθήσεις. Έτσι, αφαιρούνται τα προβληματικά μιτοχόνδριά τους και αντικαθίστανται από άλλα υγιή της δωρήτριας.

Σύμφωνα με το BBC, στην περίπτωση του ουκρανικού ζευγαριού, οι γιατροί στο νοσοκομείο του Κιέβου, με επικεφαλής τον Dr. Valery Zukin, εφάρμοσαν την ίδια τεχνική όχι σε ζευγάρι με μιτοχονδριακή πάθηση, αλλά απλώς με προβλήματα γονιμότητας, στο οποίο δεν είχε φέρει αποτέλεσμα η συμβατική εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση που δίνει παιδιά με τρεις γονείς επιτρέπεται στη Μ. Βρετανία, βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και εγείρει ηθικής φύσης ερωτήματα, όπως πώς μπορεί να νιώθει ένα παιδί που, όταν μεγαλώσει, θα μάθει ότι έχει τρεις βιολογικούς γονείς.

Πηγή: BBC 18/01/2017

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr