Ο κ. Γ. Πιστοφίδης ομιλητής στο συνέδριο 3rd Annual Meeting of the Middle East Society for Gynecological Endoscopy (MESGE)

31 Μαρ. 2015

mesge2015

Ο κ. Γ. Πιστοφίδης θα συμμετάσχει με δύο ομιλίες στο 3ο Ετήσιο Συνέδριο της Ενδοσκοπικής Εταιρείας Μέσης Ανατολής (MESGE) που θα διεξαχθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας, στις 8-12 Απρίλιου.

Συνόψεις ομιλιών:

"How to manage urological endometriosis"
(Αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης του ουροποιητικού συστήματος)

Σε πολλές περιπτώσεις ασθενών με "εν τω βάθει ενδομητρίωση " η νόσος εμπλέκει το ουροποιητικό σύστημα. Δηλαδή οι όζοι της νόσου εντοπίζονται στους ουρητήρες η στην ουροδόχο κύστη.

Στην ομιλία του ο κ. Πιστοφίδης θα περιγράψει τις λαπαροςκοπικές τεχνικές εξαίρεσης τέτοιων βλαβών με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και με την μικρότερη πιθανότητα υποτροπής της ενδομητρίωσης. Επίσης θα περιγράψει λαπαροςκοπικές μεθόδους, για την διατήρηση της ομαλής μετεγχειρητικής λειτουργίας του ουροποιητικού συστήματος καθώς και του συστήματος αναπαραγωγής της ασθενούς.

"How to perform safe myomectomy in the fertility requesting women"
(Ασφαλείς λαπαροσκοπικές τεχνικές ινομυωματεκτομής σε γυναίκες που επιθυμούν γονιμότητα)

Τα ινομυώματα είναι καλοήθεις όγκοι της μήτρας. Οι πιθανότητες να αναπτυχθούν ινομυώματα αυξάνονται μετά την ηλικία των 40. Επίσης έως και το 50% των γυναικών υποφέρουν από κάποιας μορφής ινομυωμάτων. Η γονιμότητα μπορεί να επηρεαστεί ανάλογα με την τοποθεσία και το μέγεθος των ινομυωμάτων.

Η αφαίρεση των ινομυωμάτων σε γυναίκες που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν είναι μια λεπτή χειρουργική επέμβαση διότι α) η μήτρα πρέπει να επανέλθει σε μια φυσιολογική ανατομική και λειτουργική κατάσταση β) το όργανο πρέπει να αποκτήσει την ισχύ ώστε να φέρει εις πέρας την κύηση χωρίς να υποστεί ρήξη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης γ) οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να είναι ατραυματικές ώστε να μην προκαλέσουν μετεγχειρητικές συμφύσεις.

Κατά την διάρκεια του χειρουργείου θα παρουσιασθούν οι πιο ασφαλείς τεχνικές, που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια, για την λαπαροσκοπική αφαίρεση των ινομυωμάτων.

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr