Αύξηση βάρους σχετίζεται με καρκίνο μαστού μετά εμμηνόπαυσης

25 Σεπ. 2014

poies-epipleon-exetaseis-2

Φαίνεται από εκτεταμένη μελέτη που έγινε στο νοσοκομείο του Λονδίνου UCH, πως η σωματική αύξηση του γυναικείου σώματος, ειδικά γύρω από την μέση, αυξάνει στατιστικά σημαντικά την πιθανότητα δημιουργίας καρκίνου στον μαστό.

Από το 2005 έως το 2010 στρατολογήθηκαν γυναίκες, ως επί το πλείστον λευκές, οι οποίες κατά την διάρκεια της εισόδου τους στην μελέτη αποδεδειγμένα δεν νοσούσαν από καρκίνο. Από αυτόν τον πληθυσμό, 1.090 γυναίκες που ανέπτυξαν σημαντικά το σωματικό τους βάρος νόσησαν στην συνέχεια από καρκίνο. Η πιθανότητα αυτή μεγιστοποιήθηκε πέριξ του 64 έτους ηλικίας. Αυτός ο κίνδυνος παρέμεινε ως κυρίως κατόπιν αφαίρεσης όλων των άλλων πιθανών αιτιών όπως οικογενειακό ιστορικό, λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, ηλικία κυήσεων κοκ.

Καταλογίζουν πως μετεμμηνοπαυσιακή αύξηση του σωματικού βάρους, ειδικά γύρω από την μέση, αποτελεί ισχυρό αίτιο δημιουργίας της νόσου πιθανώς λόγω μεταβολικών παραγόντων.

Πηγή: The Times

 

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr