Μεγάλη ελπίδα για θεραπεία του Alzheimer

22 Ιουλ. 2015

alzheimer neurons

Το νέο φάρμακο με την ονομασία Solanezumab, φαίνεται πως αποτελεί το πρώτο επίσημο βήμα της επιστήμης ενάντια στη νόσο Alzheimer.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας η δραστική ουσία Solanezumab μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό εξέλιξης της νόσου κατά το ένα τρίτο.

Παρότι μέχρι σήμερα ο θάνατος των εγκεφαλικών κυττάρων των ασθενών φαινόταν αναπόφευκτος, το νέο φάρμακο δείχνει να μπορεί να διατηρήσει τα κύτταρα αυτά ζωντανά. Τα φάρμακα που χορηγούνται σήμερα «αντιμετωπίζουν» μόνο τα συμπτώματα της άνοιας, βοηθώντας τα κύτταρα να λειτουργούν ακόμα και όταν βρίσκονται σε διαδικασία θανάτου.

Το νέο φάρμακο, αντιθέτως, επιτίθεται εναντίον των αμυλοειδών, των παραμορφωμένων πρωτεϊνών, που αυξάνονται στον εγκέφαλο κατά την εμφάνιση της νόσου. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο σχηματισμός πλακών φτιαγμένων από αυτές τις πρωτεΐνες μεταξύ των νευρώνων είναι αυτό που τελικά καταστρέφει και σκοτώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Τα τελευταία χρόνια, το Solanezumab είναι η μεγάλη ελπίδα για τη θεραπεία του Alzheimer.

Ο Δρ. Έρρικ Καρράν επικεφαλής των ερευνών για τη νόσο τόνισε: «το νέο αυτό φάρμακο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί θεραπεία αλλά είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοιου τύπου αντίδραση στην ασθένεια. Το συγκεκριμένο σκεύασμα έχει αποδειχθεί πως σταματά με τρόπο δραστικό τα βασικά συμπτώματα της ασθένειας αλλά το βασικότερο κέρδος είναι πως έχει παρατηρηθεί και ανάσχεση της εξέλιξης της νόσου».

Πηγή: The Times 22/07/2015

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr