Τα βιολογικά προϊόντα μειώνουν το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου κατά 25%

28 Οκτ. 2018

organic food

Πολλοί εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι και σαφώς, πολλοί θεωρούν πως ο καρκίνος δεν μπορεί να προβλεφθεί και δύσκολα θεραπεύεται, ασχέτως εάν σήμερα η επιστήμη κατάφερε να καταπολεμήσει αρκετές μορφές καρκίνου. Παράλληλα, είναι πλέον βέβαιο ότι μία ορθή, ισορροπημένη διατροφή με προϊόντα απαλλαγμένα από χημικά και φυτοφάρμακα αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή καταπολέμησης των πιθανοτήτων εμφάνισης κάποιου είδους καρκινώματος.

Σαφώς δεν είναι πανάκεια και σαφώς δεν είναι μόνο αυτό, σίγουρα όμως είναι ένα πολύ καλό εργαλείο, γεγονός που επιβεβαιώνει και μία ένα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Jama Internal Medicine, η οποία ισχυρίζεται πως αυτοί που τρέφονται με βιολογικά προϊόντα, μειώνουν το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου.

Μια ομάδα Γάλλων επιστημόνων μελέτησαν τη διατροφή περισσότερων από 68.000 Γάλλων ενηλίκων για περίπου 4,5 χρόνια. Οι εθελοντές διαχωρίστηκαν σε 4 ομάδες, ανάλογα με το πόσο συχνά ανέφεραν ότι έτρωγαν οργανικά προϊόντα όπως φρούτα, λαχανικά, ψάρι, κρέας και άλλα διαιτητικά προϊόντα.

Η μελέτη τους κατέδειξε πως οι συμμετέχοντες που τρέφονταν συχνότερα με βιολογικά προϊόντα, είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο.

Ειδικότερα, αυτοί που είχαν ως βασική τους διατροφή τα βιολογικά προϊόντα είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν το λέμφωμα Hodgkin ή καρκίνο του μαστού μετά την εμμηνόπαυση απ’ αυτούς που δεν τρέφονταν με οργανικά προϊόντα, αναφέρει το CNN.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης συμμετέχοντες ανέπτυξαν 1,340 μορφές καρκίνου, με τις 459 να αφορούν καρκίνο του μαστού.

Οι ερευνητές ανέφεραν, φυσικά, ότι ρόλο παίζουν και άλλοι παράγοντες στο να εμφανίσει κάποιος καρκίνο, ωστόσο τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά ούτως ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες.

Πηγή: The Times 23/10/2018

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr