Θεραπείες "ακρίβειας" αυξάνουν τις ελπίδες για καρκινοπαθείς

29 Οκτ. 2014

Οι καρκινοπαθείς στο Αγγλικό Εθνικό Σύστημα υγείας (NHS), θα υποβληθούν σε ένα θεραπευτικό προγράμματα που βασίζεται σε ένα νέο σύστημα γενετικής ανάλυσης του καρκίνου τους. Το σύστημα που ονομάζεται «Caris Μοριακή Ευφυΐα» (Caris Molecular Intelligence), ανεβάζει το θεραπευτικό θεώρημα του καρκίνου σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

Πιο αναλυτικά, με αυτό το σύστημα, σε κάθε κακοήθη όγκο, θα ελέγχονται έως και 46 διαφορετικοί βιο-δείκτες, εξειδικεύοντας με αυτόν τον τρόπο απολύτως την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Αυτό ήδη εφαρμόζεται σε κάποιες μορφές καρκίνων όπως στον καρκίνο του μαστού. Στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού, αν η ασθενής βρεθεί θετική στην πρωτεΐνη HER 2, υποβάλλεται σε θεραπεία με το φάρμακο Ηerceptin. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει σε όλες τις μορφές κακοήθειας όπου ακόμα ισχύουν θεραπευτικές αρχές που βασίζονται στο όργανο που έχει την βλάβη, στην ιστολογική εικόνα ή στο στάδιο του όγκου. Αυτές οι μη εξειδικευμένες μορφές θεραπείας έχουν οδηγήσει σε όρους όπως χημείο-ανθεκτικός η ακτινο-ανθεκτικος όγκος.

Με αυτήν την νέα μορφή εξατομίκευσης της θεραπείας θα ανεβεί κατά πολύ η αποδοτικότητα των θεραπειών και με τα ήδη υπάρχοντα θεραπεύτηκα σχήματα αλλά και με νέα στοχευόμενα φάρμακα που θα βρουν τον δρόμο τους στην φαρέτρα των ογκολογικών φαρμάκων. Το κόστος αυτής της ανάλυσης θα ανέρχεται ανά ασθενή σε 3.500 στερλίνες αλλά το τελικό συνολικό κόστος για το σύστημα θα είναι χαμηλότερο λόγω της μεγάλης αποδοτικότητας των θεραπειών καθώς και στις λιγότερες υποτροπές των καρκίνων.

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr