Η συχνή σεξουαλική επαφή αυξάνει την γονιμότητα

24 Οκτ. 2015

every day sex increases fertility

Ξέρετε την καλύτερη στιγμή του μήνα για να προσπαθήσετε να μείνετε έγκυες; Όλα είναι σχετικά με την εύφορη περίοδο, δηλαδή τις πέντε με έξι αυτές μαγικές γόνιμες ημέρες κατά τις οποίες μπορεί να προκύψει η εγκυμοσύνη. Η ωορρηξία, η οποία συμβαίνει συνήθως κατά την 14η ημέρα του κύκλου, απελευθερώνει ένα ώριμο ωάριο στη σάλπιγγα, το οποίο ζει μόνο για 24 ώρες. Έτσι το σπέρμα, το οποίο επιβιώνει για πέντε ολόκληρες ημέρες, θα πρέπει ιδανικά να παρέχεται όσο το δυνατόν συχνότερα στη γυναίκα κατά τη διάρκεια αυτής της γόνιμης περιόδου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτές τις μέρες βλέποντας το ημερολόγιο, ελέγχοντας την τραχηλική βλέννα ώστε να δούμε αν αυτή μοιάζει με καταρροή ασπραδιών - αυγών αλλά και αγοράζοντας ένα τεστ πρόβλεψης ωορρηξίας.

Όμως, μια τέτοια παρακολούθηση μπορεί να μειώσει τη σεξουαλικότητα των ζευγαριών. Γι’ αυτό, τα συμπεράσματα της μελέτης που δημοσιεύτηκαν στο Fertility and Sterility υποδεικνύουν ότι είναι σαφώς καλύτερα να έρχονται σε σεξουαλική επαφή κάθε μέρα. Ναι, κάθε μέρα. Η έρευνα δείχνει ότι όσο περισσότερες φορές ένα ζευγάρι έρχεται σε επαφή, τόσο καλύτερα προετοιμάζει το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας για την εγκυμοσύνη. Έτσι, οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες της έρευνας έδειξαν ότι είχαν υψηλότερα επίπεδα κυτοκινών, μόρια που απελευθερώνονται από τύπου 2 βοηθητικά Τ - κύτταρα από το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτά βοηθούν στη μείωση της μη αναγνώρισης του σπέρματος ή των εμβρύων από το σώμα της γυναίκας, αλλά και την πιθανότητα ότι το ίδιο το σώμα θα τους επιτεθεί. Ο επικεφαλής συγγραφέας, Tierney Lorenz από το Ινστιτούτο Kinsey με την έρευνα σχετικά με το φύλο και την αναπαραγωγή, επισημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή εγκυμοσύνη – για να βεβαιωθούμε ότι το σπέρμα δεν αντιμετωπίζεται ως εισβολέας και να βοηθήσουμε το γονιμοποιημένο ωάριο να εμφυτευτεί στη μήτρα. Ο Lorenz πιστεύει ότι η πιο συχνή σεξουαλική επαφή στέλνει μήνυμα στο ανοσοποιητικό σύστημα ότι ήρθε η ώρα για αναπαραγωγή.

Τελικά, το τεύχος NICE του περασμένου έτους, συμβουλεύει τα ζευγάρια που θέλουν να συλλάβουν, να έρχονται σε επαφή δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για όλο το μήνα. Αυτό καθιστά πιο πιθανό ότι θα πετύχουν τις γόνιμες μέρες της γυναίκας χωρίς το άγχος να ψάχνει για αυτές, και υπενθυμίζει στο ανοσοποιητικό σύστημα να "συμπεριφερθεί" σωστά στο σπέρμα.

Πηγή: The Guardian 12/10/2015

 

 

icon-newsletter

Newsletter

icon-testimonials

Η Εμπειρία σας

Μοιραστείτε την εμπειρία που είχατε μαζί μας.

icon-testimonials-writeΓράψτε την εμπειρία σας

icon-testimonials-readΔιαβάστε τις εμπειρίες των άλλων

Διαγνωστική & Θεραπευτική Γυναικολογία

facebook-iconyoutube-icon

Όροι χρήσης | Site map

Copyright © 2015

 

Επικοινωνία

Νίκης 38 (Νέα Φιλοθέη)
151 23 Μαρούσι
Τ:210.68.56.290
F:210.68.56.291
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athens-gynecology.gr